szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy napot sem tudtok elképzelni a fej- vagy fülhallgatótok nélkül? Nem is kell. Ezekkel az alkalmazásokkal nemcsak zenét hallgathattok, hanem az adott nyelvet is gyakorolhatjátok, a szövegértési képességeteket, a kiejtéseteket és a szókincseteket fejleszthetitek.

Angolul, németül, franciául, olaszul és spanyolul is tanulhattok ezekkel az appokkal, amelyeket ingyenesen tölthettek le androidos készülékre. A kedvenc számaitok hallgatása közben láthatjátok a dalszöveget, az ismeretlen szavakra rákattintva pedig láthatjátok a jelentésüket.

©

A Lirica nevű alkalmazással szórakoztató és játékos módon tanulhattok spanyolul: híres zenészek, énekesek számain keresztül. Ezeket egyidejű angol és spanyol felirattal hallgathatjátok, és feladokat oldhattok meg a dalszövegben előforduló szavakkal, a szöveg jelentésével és nyelvtanával kapcsolatban.

©

A számok a többi nyelvtanuló apphoz hasonlóan itt is témák és szintek szerint vannak csoportosítva. Az appot kezdőtől a középhaladó szintig használhatjátok. Néhány számot és feladatot elérhettek ingyen, a teljes tartalmat viszont csak előfizetéssel. A Liricát iOS-ra innen, Androidra pedig innen tölthetitek le.

Ezekkel a sorozatokkal erőfeszítés nélkül tanulhattok angolul és a szókincseteket is fejleszthetitek

Sokan azt gondolják, hogy nyelveket tanulni csak unalmas tankönyvekből és órai keretek között lehet, pedig ez egyáltalán nincs így. Rengeteg alternatíva létezik, amivel élvezetesebb lehet a tanulás. Ilyen például a sorozatnézés, amivel a szórakozáson kívül a tudásotokat is fejleszthetitek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.