szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szívesen tanulnátok németül otthon, a buszon vagy éppen a vonaton ülve? Az Appgroves nevű oldal összegyűjtötte a tíz legjobb alkalmazást androidos eszközökre.

Az Appgroves listájának első helyén a Learn German. Speak German nevű alkalmazás áll – a fejlesztők azt ígérik, hogy az appal gyorsan és hatékonyan lehet németül tanulni, a beszédfelismerő technológia miatt a felhasználóknak ugyanis az az érzésük, mint ha privát német nyelvtanáruk lenne.

©

A második helyre a Learn German Vocabulary Free került, amely szintén ingyenes – több mint tízezer szó szerepel a digitális tanulókártyákon, az app használatához azonban kell némi angoltudás, a szavak és kifejezések jelentését ugyanis angolul adja meg az alkalmazás.

Azok, akik nem beszélnek angolul, a Learn German – 6000 Words – FunEasyLearn appot is kipróbálhatják. A szókincsfejlesztő alkalmazás hatezer szót tartalmaz fonetikus átiratokkal, kiejtéssel, képes illusztrációval együtt tizenöt témakörre és száznegyven résztémakörre bontva. Az egész szótár ötvenkilenc nyelven elérhető, többek között magyarul is.

©

A listáról persze nem maradhatott ki egy igazi klasszikus: a Rosetta Stone sokak kedvenc nyelvoktató alkalmazása, a németül tanulóknak is érdemes kipróbálniuk.

Minimalista dizájnja ellenére érdemes kipróbálni a Learn German - Verb of the Day appot is, amely szintén ingyenes. Ha minden nap csak öt percet szántok a nyelvtanulásra, ezzel az alkalmazással már akkor haladhattok előre – megkapjátok az aznapi kifejezés jelentését, kiejtését, példamondatokat stb.

Az Appgroves listájára felkerült ezen kívül a Speak German – 5000 Phrases & Sentences, a Learn German Free, a Learn German Phrases, a Learn German Words, Verbs, Articles with Flashcards, illetve a German Complete Grammar. 

Négy ok, ami miatt érdemes németül tanulni

„Ha szeretnél egy Nobel-díjat is feltüntetni az önéletrajzodban, a némettanulás nem rossz kiindulópont" - szögezte le viccelődve a FluentU nevű online nyelvoktató platform blogjának egyik szerzője, utalva arra, hogy Németország több mint száz Nobel-díjast adott a világnak, a német anyanyelvű osztrák és svájci tudósokról tehetségekről nem is beszélve, így aztán nem túlzás azt állítani, hogy a tudomány egyik „anyanyelve" a német.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!