szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A diákok idén ősszel kezdhetik az előjelentkezést a kétszer kéthetes, állam által finanszírozott külföldi nyelvtanfolyamokra – mondta a Magyar Hírlapnak Bartos Mónika, a külföldi nyelvi kurzusok szervezéséért felelős miniszteri biztos.

Bartos Mónika a lapnak azt mondta, a kurzusok azoknak a kilencedik és tizenegyedik évfolyamos diákoknak szólnak, akik gimnáziumban vagy szakgimnáziumban tanulnak. A diákok idén ősszel kezdhetik meg az előjelentkezést a programra, az egyéni és a csoportos kiutazás jövőre indul.

A miniszteri biztos szerint a kilencedik osztályosok körében a csoportos forma lesz népszerűbb, a tizenegyedikes diákok esetében pedig arra számít, hogy ők nagyobb arányban fogják választani az egyéni kiutazást.

Ingyenes külföldi nyelvtanfolyamok: ezekbe az országokba utazhatnak a diákok

Ausztriában, Németországban, az Egyesült Királyságban, Máltán, Írországban, Franciaországban vagy Kínában vehetnek részt a kétszer kéthetes idegen nyelvi kurzuson a 9. és 11. évfolyamos középiskolások - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkárának írásbeli válaszából.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!