szerző:
Eduline

Holtverseny alakult ki Budapest és Nyíregyháza diákjai között az országos francia nyelvi tanulmányi verseny döntőjében: a két város általános iskolás korú tanulói hét-hét dobogós helyezést értek el.

 

©

Nagyné Mussó Judit, a döntőt rendező nyíregyházi Főiskola Eötvös József Gyakorló Általános Iskolájának és Gimnáziumának tanára elmondta, hogy a hétvégi döntőben 17 oktatási intézmény 57 felső tagozatos diákja mérte össze franciatudását. A korosztályonkénti kategóriákban, ahol öt helyezésnél azonos pontszámmal holtverseny alakult ki, a budapesti és a nyíregyházi tanulók hét-hét, a szegediek kettő, míg a szentesiek egy dobogós helyezést értek el.
   
A döntőben a legsikeresebben a budapesti Gárdonyi Géza Általános Iskola és a nyíregyházi Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola tanulói szerepeltek, négy-négy dobogós helyezéssel.
   
Három érmes helyet szereztek meg a nyíregyházi Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, kettőt-kettőt a budapesti Herkules Tehetséggondozó Általános Iskola és a szegedi Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola, egyet-egyet pedig a budapesti Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola és szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola diákjai.
   
Az ötödikesek között első helyezett lett - holtversenyben - Kiss Eszter Laura a budapesti Herkules Tehetséggondozó Általános Iskolából, és Várdai Lilla  a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolából. A hatodikosok között - szintén holtversenyben - Kardos Anna (budapesti Gárdonyi Géza Általános Iskola) és Wiliams Kada (szegedi Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola) győzött. A hetedikesek versenyében Káity Sára (szegedi Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola) nyert. A nyolcadikos között Hegedűs Tamás (nyíregyházi Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola) bizonyult a legjobbnak.
   
Az országos francia nyelvi tanulmányi versenyre 259 általános iskolás nevezett be, és a márciusi írásbeli verseny legjobbjai jutottak a nyíregyházi döntőbe.

MTI