szerző:
Eduline

Sok a rossz állapotú és korszerűtlen iskolai tornaterem az országban, és a bővítések ellenére még évekig tornateremhiány lesz a mindennapos testnevelés kiterjesztése miatt – írta a Magyar Nemzet.

©

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, Rétvári Bence a szocialista Bangóné Borbély Ildikónak írt válaszában közölte, hogy többször is készült már felmérés a köznevelési intézményekben található tornatermek, tornaszobák hiányáról, a meglévők állapotáról, amelyek ráirányítják a figyelmet a rossz állagú épületek számára és arányára, fűtésük, világításuk, felszereltségük korszerűtlenségére – írta a Magyar Nemzet.

Kiderült, hogy a sportolásra alkalmas mintegy 8700 tornaterem és tornaszoba – az óvodákkal együtt – 8100 köznevelési intézmény, ezen belül durván 14 ezer feladatellátási hely között oszlik el, vagyis a tornateremhiány nyilvánvaló.

- A meglévő intézmények állapota, felszereltsége igen eltérő, és indokolt az e téren mutatkozó minőségi különbségek felszámolása – hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve: még hosszú évekbe telik, amíg sikerül kiváltani, felújítani a kor követelményeinek nem megfelelő, rossz állapotú épületeket, és megszüntetni az egyes településeken mutatkozó tornateremhiányt.

A mostani tanévben egyébként kilenc évfolyamot, összesen egymillió-százhetvenháromezer gyermeket érint a 2012-ben bevezetett mindennapos testnevelés, és a felmenő rendszerű bevezetés miatt minden tanévben egyre több gyereket kell kiszolgálni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!