szerző:
Eduline

Hónapokig zaklathatta a kisiskolásokat egy felső tagozatos diák egy kelet-magyarországi iskolában - írja a Blikk.

©

A lap úgy tudja, a 12 éves molesztáló több esetben a nemi szervét mutogatta a kisebb diákoknak. A történtekre a nyáron derült fény, amikor egy, az iskolától független nyári táborban az egyik felügyelő tanár benyitott a fiú­mosdóba, és szemtanúja volt az abúzusnak. Majd a tanév kezdetén a diák az iskolában megismételte tettét.

"Az intézmény vezetősége intézkedett, és pszichológus bevonásával nyújtanak szakszerű segítséget a diákoknak" – mondta egy szülő, hozzátéve: az iskolai botrány csak hetekkel az ominózus eset után, egy szülői értekezleten robbant ki. Az egyik osztályfőnök javasolta az alsó tagozatosok szüleinek, hogy beszélgessenek el gyerme­keikkel intim dolgokról. A szülők korainak találták a gyerekek felvilágosítását, ám a pedagógus azzal érvelt, hogy fültanúja volt annak, hogy a diá­kok a szexről beszéltek. Ekkor csattant fel egy édesapa, hogy „ezen nem kell csodálkozni, azok után, ami történt”.

Bár többen feljelentést tettek a rendőrségen, és vizsgálat is indult, a gyermekkorú elkövető nem büntethető. A diákot szeptemberben eltanácsolták az intézményből.

Pengedarabokat akartak itatni iskolatársukkal a 14-15 éves zaklatók

Egy hetedikes fiút állandóan szekáltak az osztálytársai, de tavasszal különösen veszélyes módszert eszeltek ki. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kért rájuk. Bíróság elé állítanak egy 14 és egy 15 éves békéscsabai fiút, akik áprilisban pengedarabokat tettek 13 éves osztálytársuk ivópalackjába - írja a hvg.hu.