szerző:
Eduline

Egy hetedikes fiút állandóan szekáltak az osztálytársai, de tavasszal különösen veszélyes módszert eszeltek ki. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kért rájuk.

©

Bíróság elé állítanak egy 14 és egy 15 éves békéscsabai fiút, akik áprilisban pengedarabokat tettek 13 éves osztálytársuk ivópalackjába – írja a hvg.hu.

A diákok az egyik békéscsabai általános iskolában tanulnak, hetedikesek, egy jól tanuló társukat pécézték ki, zaklatták. Eldugták például az ivópalackját vagy abba citrompótlót tettek. Az is előfordult, hogy egyikük megpofozta és megrúgta a 13 éves diákot, de akkor még nem jelentették fel őket.

Április 19-én az egyik fiú borotvapengét vitt magával az iskolába, amelyet több darabra törtek, és a penge felét, egy negyed darab éles pengedarabot az utolsó órán beletették áldozatuk műanyag ivópalackjába, amelyben akkor tea volt. Csak a véletlenen múlt, hogy nem ivott bele, hanem hazament. Otthon az édesanyja vette észre a pengedarabokat, amikor a palackot kiöblítette.

Az ügyészség társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés kísérletével vádolja a két kamaszt, felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt mindkettőjüknél. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.

Behálózott minket, a játékszereiként bánt velünk, később mi éreztünk bűntudatot

Tizenhárom éves tanítványától nyíltan megkérdezte, lefeküdne-e vele, egy másik - mindössze tizennégy éves - diákkal pedig szexuális viszonyt folytatott az a média- és földrajztanár, akinek a másodfokú bíróság kedden enyhítette büntetését. A hvg.hu-nak volt diákjai meséltek a férfi "módszereiről". Ahogy arról beszámoltunk, enyhítette a másodfokú bíróság a diáklányokkal viszonyt folytató tanár, Sz.