szerző:
Eduline

Tizenhárom éves tanítványától nyíltan megkérdezte, lefeküdne-e vele, egy másik - mindössze tizennégy éves - diákkal pedig szexuális viszonyt folytatott az a média- és földrajztanár, akinek a másodfokú bíróság kedden enyhítette büntetését. A hvg.hu-nak volt diákjai meséltek a férfi "módszereiről".

©

Ahogy arról beszámoltunk, enyhítette a másodfokú bíróság a diáklányokkal viszonyt folytató tanár, Sz. Mihály Zoltán büntetését, akit májusban kiskorú veszélyeztetése miatt három év börtönbüntetésre ítéltek, 4 évre eltiltották a közügyektől és 5 évre a tanári foglalkozás gyakorlásától.

Sz. Mihály Zoltánt 2010 környékén, egy délutáni médiaiskola vezetőjeként jelentették fel. Korábban tanított egy XXII. kerületi általános iskolában is, ahol többek elmondása szerint szintén viszonya volt diáklányokkal. A tanár úgy bukott le, hogy az egyik szülő meglátta csókolózni egy kislánnyal. Végül két eset miatt emeltek ellene vádat - írja a hvg.hu.

Az ítélethirdetésen ott volt Sz. Mihály Zoltán több, egykori diákja, akiket még földrajztanárként, a XXII. kerületi általános iskolában tanított. Ők nem tettek feljelentést. Az ítélet után a hvg.hu beszélt az egyik tanítvánnyal, akivel a nő állítása szerint Sz. Mihály viszonyt folytatott. Bánkúti Anita korábban a Hír TV-nek, és – állítása szerint – a rendőrségen tanúként is elmondta, a 14. születésnapja után pár nappal már szexuális viszonya volt a tanárral, 25 éves korában tudta elhagyni a férfit, utána egy évig rémálmok gyötörték és testi tünetei is voltak, de szép lassan jobb lett a helyzet.

Az ítélethirdetésen ott volt a most 38 éves Kovácsné Kelemen Anikó is, ő a hvg.hu-nak azt állítja, Sz. Mihály Zoltán 13 éves korában kérdezte meg nyíltan, hogy lefeküdne-e vele. Sz. a földrajztanára volt általános iskolában. Stabil, szerető családi környezetből jött, így a kérdésére nemet mondott, de rajongott érte, és gyerekként úgy érezte, szerelmes is belé.

"Kézsimogatás közben a kezemet a mellkasára tette, majd kicsi később felhúzta a pólóját, hogy ott simogassam. Akkor elhúztam a kezemet, mert megijedtem. Mosolygott, mondta, nem baj, és visszahúzta a pólóját. Pont ezért nehéz szerintem az azóta felnőtt lányoknak felvállalni a történteket, mert minden lánnyal addig ment el, amennyit engedtek neki. Nem erőszakos volt, hanem behálózott minket, és a játékszereiként bánt velünk. Később mi éreztünk bűntudatot helyette" – mondta az egykori diák.

Hozzátette: bókolt, szépeket mondott, de tudta, melyik lánynál mi a határ. Azért volt, akinek nyíltan dicsérte a mellét, a fenekét vagy a bőrét. Sőt, órán is szexuális poénokat „ejtett el”. „Feleltem, miközben mogyorót evett. Kérdezte, kérek-e sós mogyorót. Mondtam, nem. És nem sósat?” – mondta.

Megdöbbentő részletek a 11 éves diákját szöktető tanár esetéről: súlyos hibák a rendszerben?

Miközben a legfontosabb kérdés, mi lesz a 11 éves békési kisfiúval, akit majdnem külföldre vitt a tanára, mert "ő akarta volna felnevelni", az eset rávilágít a gyermekvédelmi rendszer súlyos hiányosságaira - írja a hvg.hu. A hvg.hu azt írja, nem árulja el a rendőrség, tud-e arról, hogy a 32 éves békési informatikatanár, Sz.