szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szülőknek a járványügyi korlátozásokkal indokolták, hogy haza kell vinniük a gyerekeiket.

Przemysław Czarnek lengyel oktatási miniszter a łuków-i sajátos nevelési igényű gyerekek iskolájába látogatott el szerdán, viszont a diákok többségével nem találkozhatott, mivel a járványügyi korlátozásokra hivatkozva még az érkezése előtt hazaküldték őket az iskolából - írta meg a Telex a Politico cikkére hivatkozva.

Danuta Kowol, az intézmény igazgatója ezt azzal indokolta, hogy a legkisebb gyerekek -, akik közül mindenkit hazaküldtek -, amúgy sem tudtak volna érdemben részt venni az ünnepségen, amire a miniszter jött. „Nincs értelme annak, hogy egy minden végtagjára lebénult gyerek, aki semmit nem hall vagy ért, részt vegyen az eseményen” - mondta.

A szülők és a tanárok közül többen is felháborodtak az igazgató viselkedésén. Szerintük egy sajátos nevelési igényű gyerekekre specializálódott iskolának nem szabadna azt mutatnia, hogy jobb és rosszabb gyerekek lennének.

Czarnek tagadta, hogy tudomása lett volna az iskola intézkedéséről, és később találkozott is néhány gyerekkel azok közül, akiket hazaküldtek. A miniszter egyébként épp olyan oktatási reformot tervez, amellyel a fogyatékkal élőket is jobban be tudják vonni a közoktatásba.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!