szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy nap alatt újabb 30 ezren írták alá az ADOM Diákmozgalom petícióját, amelyben azt kérik a kormánytól, hogy május 10-től se legyen kötelező bejárni a középiskolákba és az általános iskolák felső tagozatára.

Három nap alatt összesen 56 ezren írták alá a petíciót, amelyben az áll: aggódnak a koronavírus indiai variánsa és magas fertőzőképessége miatt, ami tovább súlyosbíthatja a járványhelyzetet. „Aggódunk az immungyenge diákokért és szülőkért, akik különösen kitettek a vírus veszélyeinek. Aggódunk azokért a tanárokért is, akik még nem kapták meg az oltást, és azokért, akiknél még nem alakult ki két hét alatt a védettség” – írja a diákszervezet.

Ezért azt javasolják, hogy május 10-től se legyen kötelező a jelenléti oktatás, a tanév végéig fogadják el a szülői igazolásokat, és az így igazolt napok ne számítsanak bele a 250 órába (amely azért fontos, mert ha egy diák ennél többet hiányzik igazoltan vagy igazolatlanul, az iskolai teljesítménye nem értékelhető, osztályozóvizsgát kell tennie), és az iskolák döntsék el, hogyan folytatják az oktatást a nyári szünetig.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.