szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A járvány harmadik hullámában a folyamatosan növekvő esetszámok miatt az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) minisztere szerint szükség lehet újabb szigorításokra, akár az iskolákban is.

A járvány felszálló ágában vagyunk ismét, olyan mértékben terjed most Magyarországon a vírus, hogy hamarosan újabb szigorítások válhatnak szükségessé - nyilatkozta Kásler Miklós a Blikknek.

Az Emmi minisztere a lapnak az esetleges iskolabezárásokról is beszélt:

Sok példa van a világban, mit lehet még tenni: iskolákat bezárni, előre lehet hozni a szünetet vagy meg lehet hosszabbítani az időtartamát erre a kritikus néhány hétre

- mondta Kásler Miklós. Szerinte ugyanis a beoltottak száma több hét múlva éri el azt a szintet, ami megfékezhetné a felfutást, addig szükség lehet szigorításokra is a tárcavezető szerint.

Az iskolabezárások ötlete február végén merült fel, amikoris komolyan megugrott az iskolai fertőzések és a rendkívüli iskolai szünetek elrendelésének száma. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nyílt levélben kérte Orbán Viktort, hogy a komoly veszélyhelyzet miatt valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzésben is rendeljen digitális oktatást. Erre az operatív törzs jelezte, egyelőre ezt nem tartják szükségesnek, noha a járvány harmadik hulláma felfutóban van.

Ezt követően Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője azt mondta, a járványügyi adatok azt mutatják, hogy a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés, ezért megfontolandó lenne, hogy egy rövid időre digitális oktatásra álljanak át az alsó tagozatos osztályok is. Akkor azt mondta az NNK vezetője, hogy erre elég lenne egy kéthetes periódus, ezalatt ugyanis a védőoltásokkal nagyon gyorsan tudnánk haladni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!