szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Erre Magyarországon is érkezett javaslat, itthon nincs változás, a brit iskolák viszont plusz lehetőséget kapnak a pihenésre a téli szünet előtt.

Az oktatási miniszter nemrég bejelentette, hogy jövő hét pénteken is tarthatnak egy továbbképzési napot az iskolák (ez esetben a tanárok jelen vannak, de a diákok nincsenek az iskolákban, így hagyományos tanítás sincs), hogy hat teljes napot pihenhessenek karácsony előtt - írja a BBC.

Bár korábban a kormányzat jelezte, hogy az angol iskolák eredeti terv szerint tartják majd a téli szünetet, nem zárnak be előbb, most azt remélik, ezzel a "pihenőnappal" mindenkinek kicsit több ideje lesz mentálisan felkészülni az ünnepekre.

Az oktatási szakszervezetek az év végére nézve amúgy az kérték a kormánytól, hogy adjanak lehetőpséget az iskoláknak arra, hogy az utolsó napokban távoktatásra álljanak át. "Egy nap is jobb, mint a semmi" - mondta a bejelentésre a brit az Iskolai és Egyetemi Vezetők Szövetségének (ASCL) főtitkára. A szervezet vezetője kis engedményként értékelte a bejelentést, mondván, ennél kicsit nagyobb rugalmasságot reméltek a kormányzattól.

Hasonló kérés itthon is volt

tanárok tesztelése után, az eredmények és a fertőzöttségi mutatók miatt, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) az azonnali téliszünetet elrendelését követeli a kormánytól. Erről a héten Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár úgy nyilatkozott: az operatív törzs mérlegeli az előre hozott téli szünetet.

Arról, hogy pontosan mikor kezdődik és meddig tart a 2020-as téli szünet itt olvastahttok el mindent.

(Borítóképünk illusztráció)

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!