szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Népszava szerint az érintett debreceni intézmény ötven fős tantestületéből tíz tanárnak lett pozitív a tesztje.

Vegyes képet mutat a Népszava szerint az országos pedagógus-szűrés első két napja. A Debreceni Tankerületi Központ nem cáfolta a hírt, ám megkeresésükre csak annyit közölt: az országos tesztelés részletei jövő hét elejére várhatóak.

A Pedagógusok Szakszervezetéhez (PSZ) is több tucat visszajelzés érkezett az eddigi szűrésekről. A legtöbb intézményben voltak olyan tanárok, akik nem vállalkoztak az ingyenes tesztre, de a nagy többség mindenhol elvégeztette - nyilatkozta a lapnak Gosztonyi Gábor a PSZ alelnöke. Szerinte vannak olyan iskolák, ahol csak negatív eredmények születtek, máshol előfordult néhány pozitív minta, és olyan intézmény is akadt, ahol sokkal több volt a – jellemzően tünetmentes – fertőzött, mint várták.

A tesztelés csak egy dolog, de mi lesz a fertőzöttekkel? A lap szerint nem egy helyen fordult elő, hogy a tünetmentes fertőzöttek sorsa csak akkor dőlt el, amikor már kapcsolatban voltak más tanárokkal vagy diákokkal. A Népszava információi szerint az egyik győri egyházi iskolában, ahol a negyedik óra után kezdődött a tesztelés, akkor derült ki, hogy az egyik tanár tünetmentes ugyan, mégis pozitív tesztet produkált.

A PSZ azt szeretné, ha a pedagógusokon kívül az iskolák minden dolgozóját, így az adminisztratív és a technikai személyzetet is tesztelnék - emelte ki Gosztonyi Gábor.

Nem mindenki akar részt venni az ingyenes tesztelésben

Az alacsony részvételi arány még az érintett település polgármesterét is meglepte.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!