szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Online petíció a napokban indult, hogy a kötelező óvodába járás szabályait függesszék fel a járványügyi veszélyhelyzet idejére.

Mivel az ovisoknál nehéz betartatni a járványügyi szabályok - mint maszkviselés, távolságtartás -, sok szülő, ha teheti, inkább otthon tartaná a gyerekét. Azonban több óvodában megtiltották a szülőknek, hogy a koronavírus-járványra hivatkozva otthon tartsák egészséges gyermekeiket. Persze van, ahol rugalmasan kezelik a szülői kérelmeket, máshol – gyakran a hároméves kortól kötelező óvodába járásra hivatkozva – mérlegelés nélkül elutasítják. A kötelező óvodába járás miatt indult a napokban online petíció is.

A témában a Pedagógusok Szakszervezete Óvodapedagógiai Tagozatának elnöke azt mondta a Népszavának, ha egy szülőnek lehetősége van arra, hogy otthon tartsa óvodáskorú gyermekét és így óvja a fertőzés veszélyétől, az óvodának ezt meg kell engednie. Szerinte az óvodavezetőknek nem kellene központi utasításokra, rendeletekre várniuk.

A lap megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, akik közölték: az intézmények vezetői adhatnak felmentést a gyerekeknek. A tanárok tesztelésével kapcsolatban azt írták: a logisztikai előkészítés még zajlik, a kormány a későbbiekben nyújt átfogó tájékoztatást.

Ellehetetleníti a minisztérium az angol nyelvű óvodákat

Már az elnevezésben sem lehet benne, hogy angolul tanítanak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!