szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mi a teendő, ha már középiskolába jártok, de valamilyen okból szeretnétek átjelentkezni egy másik iskolába? Mutatjuk.

Megnéztük, hogy mit kell tennetek, ha 8, 6 vagy 4 évfolyamos gimnáziumi tanulók vagytok, vagy szakképző iskolában tanultok és szeretnétek jelentkezni egy másik iskolába.

Ha most középiskolába jártok, vagyis középiskolai tanulói jogviszonyotok van, akkor egy másik középiskolába kizárólag átvétellel kerülhettek be. Azt, hogy ez hogyan történik, a másik, vagyis a fogadó iskola igazgatója határozza meg. A döntéstől függetlenül az átjelentkezéssel kapcsolatos adminisztrációt (a felvételi lapok kitöltését, és beküldését) nektek, illetve a szülőknek kell intéznie.

Amennyiben a „fogadó" középiskola igazgatója a KIFIR rendszeren kívül szeretné intézni az átvételt, úgy szabhatja meg az átvétel követelményeit. Kiírhat például különbözeti vizsgákat, nyelvi szintfelmérőt, és ezek eredménye alapján dönthet az átvételről.

Olyan is előfordulhat, hogy a fogadó iskola igazgatója úgy dönt, hogy a többi az összes többi jelentkezővel azonos feltételek mellett – felvételiznetek kell a középfokú felvételi eljárás keretében.

A középfokú iskoláknak 2020. október 20-ig nyilvánosságra kell hozniuk felvételi tájékoztatójukat és meg kell határozniuk tanulmányi területeiket, amelyekre a felvételi eljárás során jelentkezőket fogadnak.

Friss adatok: 20 óvodában és 6 iskolában van rendkívüli tanítási szünet

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján elhangzottak a legfrissebb adatok, illetve az is, hány iskolában van most digitális oktatás.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!