szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pozitív lett egy óbudai intézmény egyik óvodásának a koronavírustesztje, a szükséges intézkedéseket megkezdték.

Egy, a Pitypang Művészeti Óvodába járó gyermek igazolt koronavírus-fertőzöttségéről értesítették a harmadik kerületi önkormányzatot. A polgármester elrendelte az azonnali fertőtlenítést és az érintett dolgozók, szülők tájékoztatását, emellett a jogszabályoknak megfelelően tájékoztatta az érintett szerveket – tette közzé az Óbudai Önkormányzat a honlapján.

Az ovis gyermek szeptember 15-én, kedden járt utoljára az intézményben. A tesztet csütörtökön végezték el, és annak eredményéről az óvodavezetőt szombaton tájékoztatták.

Óbuda-Békásmegyer polgármestere elrendelte az érintett csoportszobák és öltözők haladéktalan fertőtlenítését, amelyet még aznap délelőtt el is végeztek. A szülőket tájékoztatták, az információk szerint 13 gyermek és 4 dolgozó lehet érintett járványügyi intézkedésekben. Más ovis csoport vélhetően nem érintett a fertőzésben, így az óvoda a fertőtlenítést követően zavartalanul működhet tovább.

Iskolabezárosok, karantén, pozitív tesztek - a hét hírei röviden

A héten ismét több intézményről derült ki, hogy vannak fertőzöttek, még mindig nem teljesen világos, hogy mikor mi a teendő, és vannak szülők, akik már számolják vissza a napokat a digitális oktatásig. Összeszedtük a hét legfontosabb híreit.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!