szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A bolíviai kormány úgy döntött, hogy leghamarabb 2021-ben járhatnak újra iskolába a diákok.

Bolíviában is meghozták a döntést az idei szeptemberi iskolakezdésről: nem lesz ilyen. A koronavírus miatt kétmillió diák számára törölték el a tanévet, így leghamarabb 2021-ben indulhat újra az oktatás - írja a CNN.

Az elnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy a teljes idei iskolaévet eltörlik, ami azt jelenti, hogy idén már online oktatás sem lesz. A döntést azzal indokolta, hogy a vidéki területek nagy részén nincs internetelérés, így nem tudják megoldani az online oktatást.

Egyes felmérések szerint a bolíviai tanulók csupán 40 százaléka tud becsatlakozni az online oktatásba, mivel az internetelérés csak a városokra koncentrálódik.

Hogyan döntöttek a többi országban?

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Lengyelországban hagyományos formában, egészségügyi szabályok betartásával, de szájmaszk kötelező használata nélkül kezdődik az oktatás szeptemberben. A jelenlegi járványhelyzet Ausztriában is lehetővé teszi a normális tanévkezdést - erről itt írtunk részletesebben -, illetve Skóciában is az iskolák újranyitásával terveznek. A szokott időben kezdik szeptemberben a tanítást Olaszországban is. Ugyanakkor van még néhány kérdés az iskolakezdéssel kapcsolatban - ezekről itt olvashattok.  

Mindeközben New Yorkban a tanárok, a diákok és a szülők úgy gondolják, az iskolák nincsenek felkészülve a diákok fogadására a koronavírus-járvány idején, ezért az újranyitás ellen tiltakoztak. A tüntetésről készült képeket itt nézhetitek meg. Mexikóban pedig az oktatásügyi miniszter szerint a mintegy harmincmillió diák számára még nem biztonságos visszatérni a tantermekbe, ezért televíziós és rádiós műsorok keretében fogják eljuttatni a tanulókhoz a tananyagot.

Világszerte komoly probléma lehet abból, ha ősszel nem nyitnak ki az iskolák

Akár "nemzedéki katasztrófa" lehet a koronavírus-járvány miatti iskolabezárásokból - mondta António Guterres ENSZ-főtitkára.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!