szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A járványhelyzet ősszel lehetővé teszi a normális tanévkezdést Ausztriában az oktatási minisztérium szerint.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy a tanév "fokozott odafigyeléssel" kezdődik. Már folynak az előkészületek: az iskolákban is figyelembe veszik majd a koronavírus-jelzőrendszert; egy katalógus fogja tartalmazni azt, hogy a különböző jelzések esetén milyen szabályok érvényesek.

A jelzőrendszer befolyásolná egyebek mellett, hogy kell-e szájmaszkot viselniük a tanulóknak a bejáratnál vagy a folyosókon, megtarthatják-e a szabadban a testnevelési órákat és az énekórákat. Zöld jelzés esetén például csak a higiéniai óvintézkedéseket kellene betartani, piros jelzést esetén ugyanakkor regionális vagy részleges iskolabezárásokra is sor kerülne.

Szorgalmazzák egyebek mellett azt is, hogy minél több ember számára elérhetővé tegyék a koronavírus-tesztet. Az iskolák májusi újranyitása óta az 1,3 millió tanuló közül száznak lett pozitív a koronavírus-tesztje; a 130 ezer tanár közül pedig 15-en fertőződtek meg.

Mikor lesznek az idei egyetemi beiratkozások? Itt vannak a dátumok

Lassan minden felvételiző megkapja a besorolási döntést, és a tájékoztatót, amiben leírják az egyetemek mi a következő lépés. Itt vannak a beiratkozási időpontok, amikről már tudni lehet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!