szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lassan minden felvételiző megkapja a besorolási döntést, és a tájékoztatót, amiben leírják az egyetemek mi a következő lépés. Itt vannak a beiratkozási időpontok, amikről már tudni lehet.

A beiratkozás mellett a Neptunnal való megismerkedés az elsődleges feladatotok, ugyanis gyakran ide töltik fel a tudnivalókat a beiratkozásról is az intézmények, innen tölthetők le a szükséges nyomtatványok, sőt még az időpontról is itt kaphattok tájékoztatást.

Ugyanis a pontos beiratkozási dátumokat a legtöbb egyetem külön üzenetben vagy Neptun-üzenetben küldi majd ki nektek, de amit tudunk, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2020. augusztus 31. – szeptember 4. (hétfőtől-péntekig) lesz a regisztrációs időszak. Budapesti Gazdasági Egyetemen 2020. augusztus 24. – 2020. szeptember 6. között lesz a regisztrációs időszak.

A Budapesti Corvinus Egyetemen is regisztrációs hét előzi meg az őszi félévet ez 2020. augusztus 31. és 2020. szeptember 13. között lesz. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen 2020. augusztus 24. hétfőtől - 2020. augusztus 27. csütörtökig lesz a beiratkozás. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a bejelentkezési „regisztrációs” és tantárgyfelvételi időszak 2020. augusztus 21 – augusztus 30. között lesz.  

Az Óbudai Egyetemen a tanévnyitó augusztus 31-én lesz és ezzel együtt elkezdődik a regisztrációs hét is, ami szeptember 4-ig tart majd. A Szegedi Tudományegyetem azt is közzétette már, mikor lesz a beiratkozási időszak: 2020. augusztus 31.  – 2020. szeptember 5. között írhattok majd alá mindent. A Miskolci Egyetemen a regisztrációs hét augusztus 31-től szeptember 4-ig tart majd.

A győri Széchenyi Egyetemen a beiratkozás 2020. augusztus 31-én hétfőn lesz nappali tagozatosoknak, és 2020. augusztus 28-án pénteken a levelezősöknek. A Károli Gáspár Református Egyetemen is szeptember 7-én lesz az évnyitó, azonban a félév csak egy héttel később szeptember 14-én indul. A Szent István Egyetemen 2020. augusztus 27. és szeptember 6. között lesz a  beiratkozási időszak.

A Semmelweis Egyetemen szintén képzésenként máskor lehet beiratkozni, az Egészségtudományi Kar időpontjait itt találjátok, a Fogorvostudományi karon és Pető András karon pedig augusztus 31-én tudtok majd beiratkozni. Az Állatorvostudományi Egyetemen az első évfolyamos hallgatók szeptember 4-én, pénteken tudnak majd beiratkozni - tette közzé az egyetem.

A művészetekkel foglalkozó iskolák is hasonló időben tartják a beiratkozásokat, a Színház-és Filmművészeti Egyetemen a tárgyfelvétellel együtt augusztus 31-től szeptember 6. éjfélig tart, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen pedig szeptember 2-3-án lesz 9-16 óra között.

Azt, hogy melyik egyetemen mikor kezdődik a tanév, itt nézhetitek meg.

Gólya-kisokos: ismerkedés és első lépések a Neptunban

A gólyák a hosszú felvételi eljárás után újabb akadályok előtt állnak: többek között a híres Neptun megismerése előtt. Az oldal, ami a következendő években végigkíséri majd az egyetemi életeteket, de ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük az első lépésekkel, összeszedtünk pár fontos infót.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!