szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szokott időben kezdik szeptemberben a tanítást az iskolákban Olaszországban. Ugyanakkor még vannak kérdések.

Giuseppe Conte kormányfő a tudatta, hogy elkötelezett az iskolák megnyitása mellett, és biztos a tanévkezdés szokásos időpontjában. 

A biztonsági rendelkezések azonban még vitatottak. Lucia Azzolina oktatási miniszter ugyancsak szerdán közölte, hogy a tanítás csökkentett létszámú, 15 fős osztályokban folyik majd a védőtávolság betarthatósága végett. Ez azzal  jár, hogy több osztály indul, amihez több oktató kell. A miniszter azt mondta, hogy 50 ezer új pedagógussal akarják bővíteni az oktatói létszámot.

Az olasz egészségügyi minisztérium a hét elején azt közölte: ha egy diákról bebizonyosodik, hogy koronavírussal fertőzött, akkor egész osztályát karanténra kötelezik. A mosdók, öltözők, konyhák és ebédlők vonatkozásában azonban a biztonsági előírások még képlékenyek.

Gondot okoz a bútorhiány is. A gyártók tudatták, hogy képtelenek kielégíteni iskolakezdésig a 2,4 millió új padra szóló rendelést, ami talán nem is akkora baj, mivel nemigen tudná sok iskola a bútorokat hova tenni. Sokuknak ugyanis nincsenek póttermei.

A napokban az osztrák és a lengyel oktatásirányítás is bejelentette, milyen formában indul az új tanév. Ezeket itt nézhetitek meg:

Ausztriában hagyományosan indul az új tanév ősztől

A járványhelyzet ősszel lehetővé teszi a normális tanévkezdést Ausztriában az oktatási minisztérium szerint.

A lengyel iskolások is a hagyományos módon térnek vissza a sulikba

Hagyományos formában, egészségügyi szabályok betartásával, de szájmaszk kötelező használata nélkül kezdődik szeptemberben az oktatás a lengyelországi iskolákban - jelentette be szerdán Dariusz Piontkowski oktatásügyi miniszter.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!