szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hagyományos formában, egészségügyi szabályok betartásával, de szájmaszk kötelező használata nélkül kezdődik szeptemberben az oktatás a lengyelországi iskolákban - jelentette be szerdán Dariusz Piontkowski oktatásügyi miniszter.

Ma már írtunk arról, hogy az osztrák iskolák miként nyitnak újra. Most a lengyel általános és középiskolákról is megjött a bejelentés. Miután a koronavírus-járvány miatt március közepén tértek át távoktatásra, május végétől az alsótagozatos gyermekek számára visszaállították a nem kötelező, napközi jellegű iskolalátogatást.

A hagyományos iskolai oktatást az új tanévben alapvető modellnek fogják tekinteni - közölte varsói sajtóértekezletén Piontkowski, hozzátéve: a helyi járványgócok megjelenésekor az iskolák igazgatói az illetékes hatóságokkal egyeztetve részben vagy teljességgel távoktatásra térhetnek át.

Az egészségügyi szabályok közül Piontkowski a gyakori kézmosást, a tantermek napi fertőtlenítését, gyakori szellőztetést emelte ki. Tájékoztatása szerint a szájmaszkot a diákoknak nem kell használniuk. A száj és az orr eltakarása kötelező lesz viszont a gyerekeket az iskolába elkísérő szülők számára, nekik a társadalmi távolságtartásról is gondoskodniuk kell.

Ausztriában hagyományosan indul az új tanév ősztől

A járványhelyzet ősszel lehetővé teszi a normális tanévkezdést Ausztriában az oktatási minisztérium szerint.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!