szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Múlt héten szavazást indítottunk, ahol azt kérdeztük tőletek, hogy kinyissak-e még erre a tanévre az iskolák. Mutatjuk az eredményt.

Egy hete hétfőn indítottuk el a szavazást melyben az iskolák újranyításáról kérdeztünk benneteket. Arról szavazhattatok, hogy szerintetek jó ötlet lenne-e, ha Magyarországon is kinyitnának júniustól az iskolák. Egy nap alatt több, mint kétezren szavaztatok.

Megnéztük mi lett az állás egy hét elteltével. Több, mint ötezer négyszáz szavazat érkezett, 73%-a a szavazóknak arra voksolt, hogy „Nem, nincs értelme”, 27%-a pedig arra, hogy „Igen, két hét is számít”.

A többség tehát úgy gondolja, hogy erre a tanévre már nincs értelme kinyitni az iskolákat. Rengeteg komment érkezett a szavazáshoz a facebook oldalunkra. Van, aki szeretné, hogy a gyerekek visszatérhessenek az iskolapadba, de van, aki kifejezetten rossz ötletnek tartja.

Igen szükség lenne rá, hogy kinyissanak az iskolák még a nyári szünet előtt, mert sok olyan gyerek van, aki lemaradt ebben a digitális oktatásban és szükség lenne arra, hogy felzárkóztassuk őket!

- írja egy olvasónk. Egy másik olvasónk szerint viszont nem jó ötlet, a felzárkóztatást másképp is meg lehetne oldani.

Ne! Vagy ne legyen kötelező! A felzárkóztatás is lehet szükség szerint, illetve választhatóan.

Sokaknak a ballagás kérdése fontos, hiszen rengeteg diák várta a ballagást.

Én most nyolcadikos vagyok, és a felvételi óta csak arra vártam, hogy elballaghassak, mert ez egy nagyon fontos dolog minden nyolcadikos számára.

- írja egy nyolcadikos tanuló.

Én elballagtatnám a középiskolásokat is, mert az egy életre szóló emlék, és átismételném a távoktatásban leadott anyagot a fiatalabb diákokkal.

vélekedik egy kommentelő.

Közben fokozatosan újranyitnak az óvodák, bölcsődék. A vidéki nagyvárosokban a koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhülésével egyre több óvodát nyitnak meg ügyeleti rendszerben és az egészségvédelmi intézkedések betartásával. Más országokban is nyitnak az iskolák, hétről hétre újabb országok döntenek a korlátozások lazítása mellett, ami az oktatási intézményeket is érinti.

Nálunk az már kiderült, hogy nyáron lehetnek napközis táborok, az ottalvós táborok helyzete azonban még továbbra is kérdéses.

Fokozatosan újranyitnak az óvodák és a bölcsődék: országos körkép

Még több óvodát nyitnak meg a vidéki nagyvárosokban a koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhülésével, ügyeleti rendszerben és az egészségvédelmi intézkedések betartásával, valamint fokozatosan bővül a járóbeteg-szakellátás is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!