szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén nyáron lehet napközis táborokat szervezni, ez már biztos. Az ottalvós táborok helyzete azonban még továbbra is kérdéses.

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy idén lehet nyári táborokat szervezni. Egyelőre a napközis táborok engedélyezése történt meg, az ottalvós táborokról a hónap végén fognak dönteni.

A 2020. június 15-én kezdődő nyári szünetben közel másfél millió gyerek számára ér véget a tanév, akik ekkor már három hónapja online oktatásban vettek részt, vagyis nem jártak iskolába. A nyári szünet tizenegy hét hosszú lesz, így komoly fejtörést okozhat a szülőknek, hogy miként oldják meg a gyerekek elhelyezését - hangsúlyozta Tóth Béla, a Taborfigyelo.hu portál vezetője, hozzátéve: a szülők egy részének ki kellett vennie a szabadságát a március óta tartó időszakban, akinek pedig még maradt pár kivehető nap, azoknak nem feltétlenül engedélyezi a munkaadója. 

A tavalyi, rekordévben több mint 215 ezer gyermek táborozott a vakáció ideje alatt. Ez a szám várhatóan csökkenni fog idén, de előreláthatóan legalább 150 ezer gyerek szülei próbálják a gyerekfelügyeletet táborokkal megoldani

- mondta Tóth Béla. Most, egy hónappal a vakáció kezdete előtt 70 százalékkal kevesebb gyermeknek van lefoglalt tábora a nyárra, mint tavaly ugyanekkor. Éppen ezért nagy rohamra számítanak: egyszerre szeretne most mindenki tábort foglalni. Tóth Béla azt javasolja, mivel a kínálat is kisebb, mint tavaly, így a jó ár-érték arányú táborok turnusai idén még hamarabb telhetnek be, sőt, az árak is növekedhetnek, érdemes minél előbb foglalni.

Fokozatosan újranyitnak az óvodák és a bölcsődék: országos körkép

Még több óvodát nyitnak meg a vidéki nagyvárosokban a koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhülésével, ügyeleti rendszerben és az egészségvédelmi intézkedések betartásával, valamint fokozatosan bővül a járóbeteg-szakellátás is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!