szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Attól tartanak, hogy számos kisebb magániskola, ami nehéz helyzetben került egyenesen kiszorul majd a piacról – írja a The Guardian.

Az oldal szerint sokan díjkedvezményekkel próbálkoznak 10%-tól egészen 50%-ig a nyári időszakra, figyelembe véve azt is, hogy az iskolák bezártak és csak távoktatásra van lehetőség. Mások árengedményeket terveznek az étkezésre, utazásra és egyéb iskolai programokra is.

Az ősztől, a következő tanévre az iskolák a tandíjak befagyasztását ígérik, emelnek az ösztöndíjakon és speciális elbírálásra számíthatnak azok a családok, akik a járvány miatt gazdasági problémákkal küzdenek.

A Független Iskolák Szövetsége (ISC) szerint mintegy 55 000 tengerentúli tanuló van az iskoláikban, melyből majdnem 10 000 kínai, 5000 hongkongi és 2500 Oroszországból érkezik. Az ő helyzetük kifejezetten befolyásolja a magánsulik következő tanévét. Az Egyesült Királyság 540 magániskoláját képviselő Független Iskolák Szövetségének igazgatója már most azt látja, nem minden iskola lesz képes folytatni.

A kérdésben megszólalt például az Eton College is - melyben Boris Johnson miniszterelnök is tanult - az iskola a nyári időszakra harmadával csökkenti majd a tandíjait. Ha pedig az iskolákat a bezárás fenyegetné, az Oktatási Minisztériumnak engednie kell majd, hogy átalakuljanak egy másik státusba és az állami iskolarendszerhez csatlakozzanak - mondta egy oktatási szakértő.

Több száz egyetemi alkalmazott állása került veszélybe a koronavírus miatt

A megbízási szerződéssel vagy ideiglenesen előadóként, kutatóként dolgozó egyetemi alkalmazottakat küldenek el több brit intézményből is a koronavírus járvány miatt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!