szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Előfordulhat, hogy a mostani helyzetben az évvégi jegyeket is a távoktatásban megszerzett tudásra kapják majd a diákok. De hogyan lehet lehet így osztályozni? Ez a minisztérium tanácsa.

Március 16-tól távoktatásban tanulnak az általános- és középiskolások, egyetemisták is. Azt azonban még nem lehet tudni, hogy ez meddig fog tartani, de egyre nagyobb az esély arra, hogy a tanároknak majd ilyen keretek között kell megadniuk az évvégi jegyeket is. De hogyan osztályozhatnak?

Erre a kérdésre válaszolt az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Tájékoztatásuk szerint a számonkérések módja lehet például beadandó dolgozat, prezentáció vagy videós beszámoló, de használhatnak valamilyen teszt-kezelő rendszert is, ami rögzíti azt is, hogy mikor, honnan töltötték ki. Ezek a dokumentumok, tesztek osztályozhatók - írj az Emmi.

"Hogyha az infrastruktúra megfelelő (kamera, mikrofon), élő szóbeli feleltetést is lebonyolíthatnak" - teszik hozzá.

Arról, hogy mi lesz az érettségivel, még mindig nincs egyértelmű döntés, a kormány szerint jelenleg nincs akadálya annak, hogy rendesen megtartsák az érettségiket.

A kormány szerint nincs akadálya annak, hogy rendesen megtartsák az érettségiket

Mit tervez a kormány az idei érettségikkel és ez hogyan befolyásolja majd az egyetemi felvételiket? Ezt válaszolta a kormány a mai sajtótájékoztatón.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.