szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mit tervez a kormány az idei érettségikkel és ez hogyan befolyásolja majd az egyetemi felvételiket? Ezt válaszolta a kormány a mai sajtótájékoztatón.

Mint tudják az oktatás nem állt meg, folytatódik, csak digitális munkarendben. Jelenleg nem látunk olyan tényezőt, ami akadályozná azt, hogy meg tudjuk tartani rendesen az érettségit

- hangzott el a mai kormányinfón. De ahogy haladunk az időben, a szükséges intézkedést meg fogjuk hozni - jelezték. Továbbá köszönetet mondtak az M5-nek ahol a diákok felkészülését segítő műsorok vannak most programon, illetve hangsúlyozták, hogy a kormány is igyekszik a diákok érettségi felkészülését minden módon segíteni.

A diákok véleménye megoszlik a 2020-as érettségi körül kialakult helyzetről. Sokan gondolják azt, a vizsgákat el kéne halasztani, azonban vannak olyan diákok is, akik úgy vélik fel tudnak készülni az éerttségire és az lenne a legjobb, ha meg is tartanák őket. Arról, hogy milyen megoldások jöhetnek szóba az idei vizsgákkal kapcsolatban, itt írtunk korábban.

Mi lesz az érettségivel? Négy lehetőség áll a döntéshozók előtt

Maruzsa Zoltán nemrég azt mondta: ha a helyzet romlik, szóba jöhet mind az érettségi időbeni eltolása vagy egyéb megoldások keresése. De milyen megoldások? Összeszedtük a lehetséges alternatívákat.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.