szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

"Azt hittem, hogy ha itthon maradhatok és digitális formában kapom meg a tanulnivalót, akkor több időm lesz az érettségire felkészülni... Hát nem így lett" - írta egy olvasónk a mostani oktatásról. Persze olyan is van, aki élvezi a helyzetet. Újabb beszámolók.

Egyedüli gyerekként elég nehéz a digitális tanulás. Nekem nagyon tetszik ez a rendszer és csak a Google Classroom-on keresztül kapunk tanulni valókat - mesélte. "Viszont van, hogy reggel 9-től jobb esetben 17:00-ig a gép előtt ülök. Rosszabb esetben pedig már volt rá többször is példa, hogy este kilenckor kapcsoltam ki a számítógépet. Így nem nagyon tudok tanulni érettségire" - emelte ki.

Egy budapesti elit gimnázium tanulója arról mesélt, szerencsére elegendőnek tartja a tanórákat a tananyag elsajátításához. Hozzáteszi, neki is vannak negatív tapasztalatai, "a 7 napból 4-en tuti migrénes fejfájással zárom a napom, mivel annyit ülök a gépem előtt" - mondta. Elmesélte azt is, hogy szerinte is vannak tanárok, akik túllőnek a célon és nem ismerik az este vagy a hétvége fogalmát (ugyanis kaptak szombatra is feladatot vasárnapi határidővel), azonban szerencsére működik a kommunikáció a tanárokkal és mindig segítenek, ha arra van szükségünk - emelte ki.

Általában reggel 10-kor kezdem a tanulást és este 11-kor még előfordul, hogy matekórát tartok a barátomnak, de élvezem.

- mondta. Még csak egy hét telt el, de  szerinte már most sokat javult a szorgalma, akaratereje, önfegyelme és az időbeosztó késsége is. Nem olyan rossz dolog ez, csak meg kell találni az egyensúlyt, ez valakinek könnyebb, valakinek nehezebb, de kifog alakulni - bizakodik. Persze a tanulás csak egy része a távoktatásnak, mert az osztálya és a tanárok azért már hiányoznak - ismerte be.

Egy másik olvasónk azt mesélte, kémia előkészítőre jár és volt már ZOOM-on keresztül órája. Szerinte nagyon zavaros, sokkal lassabban tudnak haladni, 40 percenként kiléptet a rendszer és nem hatékony. Távoktatásban készségszinten nem lehet elsajátítani a kémiát - véli. Így az érettségire távformában nem lehet kellőképen felkészülni. "Még csak elméletet vettünk, elképzelni sem tudom, hogy összetett számolási példákat azon keresztül, hogy lehet megoldani" - aggódik.

Akár középiskolások vagytok, akár egyetemre jártok, ha nektek is van hasonló vagy éppen ellenkező tapasztalatotok az új rendszerről, továbbra is várjuk véleményeiteket, beszámolóitokat az [email protected] címre vagy Facebookon.

„Ez az oktatási forma az érettségizőknek NEM JÓ!" - végzősök véleményei a távoktatásról

Hogyan élik meg az érettségi előtt álló diákok a távoktatást? Mi a véleményük az új oktatási rendszerről? Újabb olvasók osztották meg velünk a tapasztalataikat.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.