szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az új távoktatási rendszer miatt sorra merülnek fel kérdések a diákokban és a tanárokban. Kiépített keret híján még szabályozás sem igen van az ezzel kapcsolatban felmerült problémákra.

Azt ma már az előírt tananyagmennyiség kapcsán megírtuk, hogy a digitális távoktatás törvényi szinten valójában nem igazán van szabályozva. Most azonban egy, az Eduline-hoz érkezett olvasói levél újabb kérdéseket vet fel, amelyre úgy tűnik, egyelőre nincsen oktatási szintű szabályozás.

A digitális oktatás miatt a Google Classroom-ot használjuk. Testneveléstanárunk most összeállított testnevelési gyakorlatokat kér számon tőlünk zenére végrehajtva, amiről videófelvételt kell elküldeni neki a privát fiókjára. Ha nem teljesítjük, akkor rosszabb jegyet oszt ki nekünk.

- írta középiskolás diáklány, akit az érdekel, jogos lehet-e egy ilyen kérés, nem szabály- és személyi jogsértő-e? Ti mit gondoltok róla?

Megpróbáltunk utánajárni, létezik-e e bármilyen szabályozás a fenti helyzetre, de egyelőre nem találtunk egyértelmű állásfoglalást. Jogászokat is megkerestünk, amennyiben válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Veletek is előfordult már hasonló mióta távoktatásban tanultok? Ha igen, és kérdéseitek vannak, írjátok meg nekünk az [email protected].

Elveszíthetik állásukat a megbízási szerződéssel dolgozó pedagógusok?

A digitális munkarend hatással lehet a pedagógusok állására is, hiszen vannak, akik megbízási szerződéssel dolgoznak.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.