szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A XVIII. kerületben az óvodákat és a bölcsődéket is bezárják.

Cikkünk frissül

Nem csak Budapesten, például Salgótarjánba is bezártak az önkormányzati fenntartásában lévő óvodákat és bölcsődéket - jelentette be a település polgármestere Facebookon.

Zugló egyelőre nem döntött, a polgármester, Horváth Csaba annyit írt ki a Facebookra, a kormány haladéktalanul egészítse ki az iskolák bezárásáról szóló döntését az óvodák és bölcsődék bezárásával. 

Az óvodák bezárása mellett döntött a XI. kerület, azaz Újbuda is.

Várhatóan hasonlóan nem lesz óvoda a III. kerületben sem:

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere villámgyorsan reagált Orbán Viktornak a bejelentésére, miszerint hétfőtől bezárják az iskolákat a koronavírus elleni védekezés miatt. A polgármester szerint ez nem elég, ezért a kerületi Operatív Tanáccsal egyeztetve, elrendelte a kerületi óvodák és bölcsődék bezárását hétfőtől. A döntés határozatlan ideig, visszavonásig érvényes - írja a hvg.hu.

Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere azt írta a Facebook-oldalán, hogy biztosítani fogják azoknak a kerületi gyerekeknek az étkeztetését az otthonukban is, akik szinte csak az iskolában jutnak megfelelő minőségű meleg ételhez.

Pénteken ülésezett a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének Elnöksége. A járványra való helyzet miatt a következő ajánlásokat fogalmazták meg a tagszervezetek számára:

  • Az önkormányzati fenntartásban álló bölcsődék és óvodák esetén az intézményvezetők – a házirendtől eltérve – bármely indokra történő hivatkozással engedélyezhessék az intézménybe járó gyermekek távolmaradását.
  • Az önkormányzatok a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében zárjanak be valamennyi önkormányzati fenntartású kulturális intézményt, uszodát és egyéb sportlétesítményt, és mondjanak le valamennyi önkormányzati szervezésű kulturális rendezvényt.
  • Az önkormányzatok szervezzék meg a közétkeztetésben résztvevők minél szélesebb körű azonosítását annak érdekében, hogy a közétkeztetésben részesülők részére az ételek házhozszállítás vagy elvitel útján történő biztosítása megoldható legyen.
  • Az önkormányzatok vezessenek elkülönített nyilvántartást a koronavírus elleni védekezéssel összefüggésben felmerült költségeikről.

A BÖSZ elnöksége hétfőre rendkívüli közgyűlést hívott össze, hogy közös ajánlást fogalmazzanak meg a bölcsődék, óvodák alap-és középfokú oktatási intézmények bezárása érdekében.

Hétfőtől bezárnak az iskolák: új oktatási munkarend lesz Magyarországon is

A héten már több iskolából hazaküldték azokat a gyerekeket, akik külföldön jártak, sokan pedig csak óvatosságból nem mentek be az órákra. A kormány mai bejelentése után ez már nem lesz választható: hétfőtől tantermen kívüli digitális munkarend lesz.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.