szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Január 31-ig várják a társadalomtudományok iránt érdeklődő magyarországi és a külhoni magyar középiskolások jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC) iskola mellett végezhető, ingyenes kurzusaira.

A tehetséggondozó intézmény programjába résztvevő tanulók az érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak a nyolchetes rendszerben működő e-learning-kurzusok közül - áll a közleményükben. A témák között megtalálható a modern kori történelem, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, valamint egy magyar és egy angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus is.

Az online képzés mellett havonta  személyes készségfejlesztő napot szerveznek, amikor a diákok szakértők által tartott előadásokon, általános kommunikációs és érveléstechnikai, valamint tanulásmódszertani tréningeken vehetnek részt.

A középiskolás programban részt vevő diákok a képzés során megtanulják, hogyan osszák be hatékonyan az idejüket, nagyobb önismeretre tesznek szert és az elsajátított tudásnak köszönhetően jelentős előnyt szerezhetnek az érettségi vizsgák sikeres teljesítéséhez, így nagyobb eséllyel kerülhetnek be a vágyott felsőoktatási intézménybe és az MCC egyetemi képzésébe is - idézték a közleményben Wittmann Zsoltot, a középiskolás program vezetőjét.

 A programról, a jelentkezés menetéről itt olvashattok bővebben.

Középiskolai felvételi: "nem a tudásról, hanem a stresszkezelésről szól"

Nem a tudásról, hanem a stresszkezelésről szól a jelenlegi középfokú felvételi - erről beszélt Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő a Klub Rádiónak adott interjújában.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.