szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

2020. január 11-én 02 óráig utazhatnak a közoktatásban tanulók és a hallgatók a 2019. évi éves bérletek decemberi szelvényeivel - írja honlapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A hosszabbítás a havi árral rendelkező éves Budapest-bérletekre, illetve a kedvezményes éves Budapest-bérletekre vonatkozik, köztük a közoktatásban és a felsőoktatásban tanulók bérleteire is. A tavalyi felnőtt, illetve nyugdíjas bérlettel rendelkezők is január 11-ig utazhatnak a szelvénnyel. A hosszabbítás érvényes az éves összvonalas Budapest-bérletre és az arckép nélküli éves Budapest-bérletre is - olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján.

Nem vonatkozik az érvényességi idő meghosszabbítása a nem naptári évre érvényes éves bérletekre, mert azok tetszőleges kezdőnappal válthatók, továbbá nem érinti a havi- és negyedéves- vagy más, rövidebb érvényességű budapesti-, HÉV- és környéki bérleteket és az éves nosztalgia bérleteket sem.

A felsorolt bérlettípusokat a MÁV-START Zrt. és a VOLÁNBUSZ Zrt. is a meghosszabbított érvényességi idővel fogadja el Budapest közigazgatási határán belül, a Budapest-bérletekkel igénybe vehető járatain - írja a BKK.

További jó hír, hogy a Fővárosi Közgyűlés decemberben úgy döntött: a budapesti lakcímmel rendelkező regisztrált álláskeresők januártól ingyen utazhatnak a fővárosi tömegközlekedési járatokon. Az álláskeresőknek szóló havi bérletre való jogosultság megállapítására új igazolást vezetnek be. A bérletet a BKK kijelölt értékesítési helyein lehet kiváltani január elsejétől - írta korábban az MTI.

Több tízezer forintot spórolhattok: így utazhattok kedvezményesen egyetemistaként

Milyen tömegközlekedési bérleteket, jegyeket vehettek, ha nappali, esti vagy levelező tagozaton tanultok valamelyik fővárosi egyetemen, főiskolán? Összegyűjtöttük.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.