szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen tömegközlekedési bérleteket, jegyeket vehettek, ha nappali, esti vagy levelező tagozaton tanultok valamelyik fővárosi egyetemen, főiskolán? Összegyűjtöttük.

BKK

A havi Budapest-bérlet felsőoktatásban tanulóknak 3450 forintba, a negyedéves 10 350 forintba, a szemeszterre szóló 16 200 forintba kerül, az éves diákbérlet pedig 37 800 forintba kerül. A havi, negyedéves (100 napig érvényes) és éves bérletet bármikor megvehetitek, a szemeszterre szóló pedig szeptembertől elejétől január végéig, illetve február elejétől június végéig érvényes.

Ezek a bérletek az összes fővárosban közlekedő metróra, villamosra, buszra, trolibuszra és (Budapest határán belül) HÉV-re, a MÁV és a Volán egyes vonalaira, illetve hétköznap a BKK hajójárataira érvényesek.

A főváros körüli települések egyikére közlekedő buszokra érvényes környéki helyi bérlet tanulóknak 2600 forintba kerül, és egy hónapig érvényes. Ha nem akartok bérletet venni, hallgatóként diákigazolvánnyal akkor is 50%-os kedvezményes jegyet válthattok a Budapest határán kívül szakaszokon, a környéki autóbuszokon és a HÉV-en, a lakóhely és az iskola közötti viszonylatban.

Arról, hogy meddig érvényes a régi diákigazolvány és hogyan kaphattok újat, itt olvashattok.

Volán

Nappali vagy esti tagozatos hallgatóként a lakóhely és az iskola között 90%-os kedvezményű havi, 30 napos vagy félhavi bérletet vehettek, de a Volán többi járatán is félárú menetjegyet válthattok. Levelező tagozatosként a lakóhely és az iskola között vásárolhattok 50%-os kedvezményes jegyet.

MÁV

A MÁV vonatain szintén a nappali és esti tagozatos hallgatók vehetnek 90%-os tanulóbérletet az iskola és a lakóhely között, illetve utazhatnak félárú jeggyel a többi vonalon. A levelező tagozatos az egyetem vagy főiskola, illetve a lakóhely között válthatnak 50%-os jegyet.

Fontos infó elsőéves egyetemistáknak: ezekbe a könyvtárakba érdemes beiratkoznotok

Melyik könyvtárba érdemes beiratkozni a fővárosban és milyenek a díjak egyes egyetemi könyvtárakban? Útmutató elsőéves egyetemistáknak.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.