szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Dohányzásra buzdították, megalázták és fizikailag bántalmazták a bécsi Balettakadémia diákjait a kormány által kezdeményezett vizsgálat szerint. Az egyik érintett tanárt kirúgták, a másikat felfüggesztették - írja az Index.

Az osztrák kormány korábbi vádak alapján még áprilisban indított vizsgálatot a bécsi Staatsoper operaházhoz tartozó Balettakadémia ellen. A 16 meghallgatás és 24 interjú alapján készült, kedden nyilvánosságra hozott jelentés szerint valóban dohányzásra buzdítják a 10-18 éves diákokat a karcsúság érdekében, megalázzák és fizikailag bántalmazzák őket - írja az Index.

A diákokat sokszor hívták keresztnevük helyett a ruhaméretük alapján, a folyamatos megalázás (body-shaming) és fogyásra kényszerítés miatt sok diák anorexiás vagy bulimiás lett. Emellett az edzések során fizikailag is bántalmazták őket.

Az egyik érintett tanárt már kirúgták az iskolából, a másikat, akit egy diák szexuális zaklatással vádolt, felfüggesztették. Az opera kedden azt írta, hogy számos lépést tett a helyzet javítása érdekében, csökkentették a hallgatók előadásainak számát és megkezdték az egészségügyi és pszichológiai támogatásra épített programok kidolgozását. A kormány által létrehozott bizottság ezeket a lépéseket még nem tartja elégségesnek.

Bokájánál fogva húztak ki egy diákot az előadóteremből - lemondott az egyetemi szervezet elnöke

Lemondott az Oxfordi Egyetem egyik szervezetének elnöke, miután hatalmas botrány lett az eseményükön készült videóból.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.