szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Szülői Hang Közösség online szülői felmérést indított annak érdekében, hogy a közoktatás legfontosabb aktuális problémáiról részletes adatokat gyűjtsenek.

Kérdőívük három fontos területre fókuszál: a tanárhiányra, a nyelvoktatás problémáira és a túlterheltségre.

A pedagógushiányt kiemelt jelentőségű témának tartják, hiszen a tanárhiány a közoktatás alapvető működését veszélyezteti, ezért úgy döntöttek, hogy az egy évvel ezelőtti felmérés kérdéseit ismételten felteszik.

A nyelvoktatás helyzete különösen kritikussá vált annak fényében, hogy a kormány az idei tanévtől nem engedi egyetemre jelentkezni azokat, akik a középiskola végéig nem szerzik meg a középfokú nyelvvizsgát - írják közleményükben.

Túlterhelt pedagógusok, alacsony fizetések és hatalmas tanárhiány - így indul az idei tanév

"Ha így folytatják, 10-15 év múlva nem lesz pedagógus, és nagyon kevesek "luxusa" lesz az állami oktatás" - mondta Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke, akivel az idei tanévkezdésről, tanári fizetésekről és a pedagógushiányról beszélgettünk.

Régóta hangoztatott probléma a gyermekek túlterheltsége, mely gátja lehet a hatékony és örömteli tanulásnak - írják. Felmérésük célja, hogy részletes adatokat gyűjtsenek annak fényében, hogy a küszöbön álló új Nemzeti alaptanterv (Nat) hatékonyan kezelje a túlterheltség kérdését.

Az anonim online felmérésben, a kitöltőknek lehetőségük van szövegesen is kifejteni véleményüket. 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.