szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Iskolakezdés együtt! címmel nyolcadszor hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet ezer gyerek beiskolázásának támogatására.

Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója a gyűjtést elindító budapesti sajtótájékoztatón elmondta: az akció célja, hogy a következő két hétben ezer rászoruló gyerekhez juttassanak el tíz-tízezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagot.  A 1353-as adományvonal tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent, negyven hívással "megtölthető" egy iskolatáska - tette hozzá. 

A segélyszervezet online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldal, amelyen tetszőleges összeget lehet adományozni, a nagyobb postákon pedig gyűjtőperselyekben is várják az adományokat. 

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta: iskolakezdéskor szükség van megfelelő tanszerekre, ruhára, cipőre is. A segélyszervezet ahhoz nyújt segítséget, hogy a rászoruló családoknak könnyebb legyen az iskolakezdés, a gyerekek felzárkózása pedig gyorsabb legyen. Jelezte: a tervek szerint az ezer hazai ezer mellett erdélyi, vajdasági és kárpátaljai magyar gyerek is kapnak beiskolázási segítséget.  Vincze Zoltán, a kampányt tanszerekkel támogató Herlitz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, fontos, hogy minőségi iskolaszer kerüljön a táskákba, és kiteljesedhessen a gyerekek tehetsége.

Így segíthettek a rászoruló diákoknak: van, ahol tanszereket gyűjtenek, máshol online akciót indítottak

Idén nyáron is több szervezet kezdett jótékonysági akcióba - van, ahol egy telefonhívással, máshol tanszerek megvásárlásával vagy használt, de jó állapotú iskolatáskák és egyéb tanszerek leadásával segíthettek.