szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Múlt héten tette közzé az Oktatási Hivatal az idei érettségi vizsgák statisztikáit. Így alakult a vizsgázók száma az elmúlt években.

Múlt héten mi is írtunk róla, hogy matematikán kívül szinte minden tantárgyból jobb eredménnyel zárult az idei érettségi, mint a tavalyi. Matekból azonban az idén vizsgázók többsége még az 50%-os átlagot sem teljesítette, ezzel a 2019-es eredmények az elmúlt három év legrosszabbjainak számítanak.

Hányan vizsgáztak idén?

Idén májusban összesen 1 158 helyszínen mintegy 111 100-an érettségiztek. Az érettségizők közül mintegy 71 400 végzős középiskolás ebben a vizsgaidőszakban érettségizett hagyományos értelemben. Rajtuk kívül - közölte az Oktatási Hivatal - mintegy 39 700-an tettek majd legalább egy tárgyból valamilyen típusú érettségi vizsgát (például előrehozott vagy pótló, ismétlő, szintemelő vizsgát).

©

Azonban az érettségizők száma évről évre csökkent az elmúlt időszakban. Bár idén egy év alatt kétezerrel nőtt a vizsgázó diákok száma, a korábbi évekhez képest még mindig nem kiemelkedően magas a számuk. Az idei adatokból is kiderül - a közel kétezres változás számait jobban megvizsgálva - hogy a végzős középiskolás érettségizők száma a tavalyi 73 400-ról idén 71 400-ra csökkent, míg a nem végzősként vizsgázók száma emelkedett 37 300-ról 39 700-ra.

Idén felvételiztek? Itt kiszámolhatjátok a pontjaitokat

Ha szeretnétek biztosra menni, már feltöltöttetek minden fontos dokumentumot, és szívesen kalkulálnátok a pontjaitokkal, próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát. Számolgatnátok? Itt megnézhetitek, milyen adatokat kell megadnotok, melyik pontszámítással jártok jobban, és hogyan működik a kalkulátor.