szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A parlament.hu állapotjelzése szerint ma Áder János aláírta a köznevelési törvény módosítását.

Múlt hét pénteken megszavazták a köznevelési törvény módosító javaslatát. A változás az intézményvezetőket, a magántanulói jogviszonyt, az óvodába járást, az alternatív kerettanterveket és a tankönyvellátás szabályozását is érinti. 

A parlament.hu állapotjelzése szerint pedig ma Áder János aláírta a köznevelési törvény módosítását - szúrta ki a Mérce.

Köznevelési törvény: Áder Jánoshoz fordulnak civil szervezetek

Áder Jánoshoz fordulnak civil szervezetek, miután az Országgyűlés elfogadta a köznevelési törvény módosítását. Arra kérik a köztársasági elnököt, hogy éljen az Alaptörvényben foglalt jogával, és a törvényt küldje vissza az Országgyűlésnek megfontolásra.

A törvény módosítása ellen szakmai és civil szervezetek, illetve a teljes ellenzék is tiltakozott. Illetve közel ezren jelezték, hogy részt vesznek az augusztus 31-i, a köznevelési törvény elleni tiltakozáson - teszik hozzá.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.