szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyre több részletet lehet tudni a technikusi képzésről, 273 budaörsi pedagógus írt levelet a miniszterelnöknek, gyógypedagógus szakosok is megkaphatják a Klebelsberg-ösztöndíjat - ezek voltak a hét legfontosabb oktatási hírei.

Technikumok: az első két évben ágazati alapismereteket tanítanak majd, aztán jön a duális képzés

A technikusképzés öt évig fog tartani a tervek szerint, az első két évben ágazati alapismereteket oktatnak, az ezt követő hároméves duális képzésben pedig már a vállalatok is szerepet kapnak. A szakképző iskolák esetében egy év általános és két év duális képzési rendszert alakítanak ki – mondta egy csütörtöki konferencián Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

273 budaörsi pedagógus írt levelet Orbán Viktornak

Nyílt levelet írt a miniszterelnöknek 273 budaörsi pedagógus – írja a hvg.hu. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Újra megvizsgálja a kormány a CEU ügyét?

„A Müncheni Műszaki Egyetem részvétele a magyar felsőoktatásban a CEU-val való együttműködés keretében semmilyen akadályba nem ütközik” – idézi a 444 a Miniszterelnökség államtitkárát, aki Szél Bernadett független országgyűlési képviselő kérdésére válaszolt. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Szeptembertől gyógypedagógus szakosok is megkaphatják a Klebelsberg-ösztöndíjat

Szeptembertől a gyógypedagógus-képzésben résztvevők is igénybe vehetik a Klebelsberg-ösztöndíjat - mondta Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár a a Varázslat című konferencián, hétfőn Lillafüreden. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Így készülhettek a matekérettségire: ez az 5 legjobb ingyenes app

Érettségire készültök, de matek nem tartozik a kedvenceitek közé? Próbáljátok ki a következő öt ingyenes appot. A teljes cikket itt olvashatjátok el.