szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Érettségire készültök, de matek nem tartozik a kedvenceitek közé? Próbáljátok ki a következő öt ingyenes appot.

MatematicA + történelem, magyar, kémia, biológia

Ezzel a magyar alkalmazással a matematika-, a magyar-, a töri-, a biológia-, illetve a kémiaérettségire készülhettek. Az app korábbi évek feladatsorait tartalmazza évenkénti és tartalom szerinti bontásban, de akár vegyes feladatsorokat is kérhettek. A feladatok alatt a „javítókulcs” ikonra kattintva megnézhetitek a megoldásokat.

Matekérettségi (középszint)

Ebben az appban olyan 30 pontos teszteket tölthettek ki, amelyek a matek érettségi első részéhez hasonlítanak. A legtöbb feladatnál megnézhetitek a magyarázatokat és a megoldáshoz szükséges képleteket is. A befejezett tesztsorokra pontokat kaptok és ezekről az alkalmazás statisztikát is vezet nektek. Az app egyik előnye, hogy a feladatsorokat tetszőleges sorrendben lehet kitölteni, illetve bármikor újra kezdhetitek őket. Az alkalmazást innen tölthetitek le.

Itt a teljes 2019-es felvételi menetrend: dátumok, határidők és teendők

A 2019 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre összesen 112 034-en jelentkeztek. A pedig felvételizőknek hamarosan újra fontos dolguk lesz. Mutatjuk, milyen teendőitek lesznek a következő hetekben, ha ti is jelentkeztetek egyetemre vagy főiskolára.

MyScript (iOSAndroid)

A MyScript kalkulátora azért kényelmes, mert okostelefonon vagy tableten kézzel is fel lehet írni a megoldandó példát. A fejlesztők ígérik, felismeri a kézírást a program, de azért nem árt szépen kerekíteni a számokat. Egészen bonyolult műveleteket is meg tud oldani, részekre bontás nélkül. Ha ellenőriznétek a megoldásitokat, akkor ez az app segíthet. Ugyanezt a szerepet tölti be a Photomath (iOSAndroid) is, ha úgy érzitek mind a kettőt kipróbálnátok, érdemes letölteni őket, hiszen ingyenesek és minden feladat megoldásában segítenek.

Free Graphing Calculator (iOS)

Nem kell drága, több tízezer forintos grafikus számológépet venni, elég letölteni ezt a programot, ami könnyedén megfejti a grafikonokat. Illetve itt van ugyanez Androidra is.

A 2019-es matekérettségire készültök?

Ha emelt szintű matekérettségire jelentkeztetek, ezt a kurzust nektek ajánljuk: az emelt szintű szóbeli tételeket nézhetitek át 26 leckén keresztül. Ha kérdésetek lenne, akkor az oktató szívesen válaszol az általános és kurzushoz kapcsolódó kérdéseitekre is. Ha szeretnétek gyakorolni az utolsó hónapban, a kurzus áráról és a részletekről bővebben itt olvashattok.

Ha a középszintű matekérettségin a négyes vagy az ötös a cél, ezt a harmincrészes videós sorozatot ajánljuk (az áráról és a részletekről itt találtok bővebb infót). Ebben a videósorozatban tíz részen keresztül (a részek kb. 25-30 percesek) gyakorolhatjátok a 2-3 pontos érettségi feladatokat, amelyeknek a megoldása elegendő lehet ahhoz, hogy meglegyen a kettes. Azoknak pedig, akik a hármast-négyest találják reális célnak, ezt az online kurzust ajánljuk.