szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mikor lesz a 2019-es májusi-júniusi érettségi? Mikor kezdődik a nyári szünet, és mikor lesznek hosszú hétvégék a következő hónapokban? Mutatjuk a dátumokat.

Tavaszi és nyári szünet

A tavaszi szünetre már nem kell sokat várni: a szünet előtti utolsó tanítási nap április 17. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap pedig április 24. (szintén szerda).

A tanév egyébként június 14-ig tart, akkor lesz az utolsó tanítási nap a nyári szünet előtt.

Hosszú hétvégék és óraátállítás

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, ez idén március 31-én lesz. Aznap kell hajnalban 2:00 óráról 3:00 órára előreállítani az órát.

Ebben a tanévben – március 15-e után - már csak két hosszú hétvége lesz: az első húsvétkor, de az a tavaszi szünet miatt fel sem fog tűnni a diákoknak. A másodikra még várni kell: június 10-én lesz pünkösdhétfő, így aznap nem kell majd iskolába menni. 

Kompetenciamérés és középiskolai felvételi

A középiskolába felvételizőknek is lesz még dolguk a következő hetekben, hónapokban: a jelentkezéseken március 21-én és 22-én lehet módosítani. Április 30-ig kiderül a felvételi eredménye, addig az összes jelentkező megkapja a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést.

Május elején indul a rendkívüli felvételi eljárás azokban a középfokú iskolákban, ahol a létszám kevesebb mint 90 százalékát „töltötték fel”.

A 2019-es kompetenciamérést május 29-én szervezik majd meg az iskolákban.

Meg tudjátok oldani azokat a matektesztet, amellyel a nyolcadikos diákok képességeit tesztelték?

Lássuk, meg tudjátok-e válaszolni azokat a kérdéseket, amelyeket a nyolcadikasoknak kellett a kompetenciamérésben. Ebben a kvízben a szerdai országos kompetenciamérés feladatsoraiból válogattunk nektek.

Tavaszi érettségi

A 2019-es május–júniusi írásbeli érettségi vizsgák 2019. május 3-án kezdődnek nemzetiségi nyelv és irodalommal, a magyar nyelv és irodalom érettségi 2019. május 6-án, reggel 8-kor kezdődik majd. A májusi érettségi írásbeli vizsgái 2019. május 24-én zárulnak.

©

A szóbeli vizsgák emelt szinten 2019. június 5. és 13. között, a középszintű szóbeli vizsgák pedig 2019. június 17. és 28. között lesznek majd. A 2019-es érettségiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!