szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csütörtök reggel 8 és 10 óra között szolidaritási sztrájkot tart a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a sztrájkról a szülőket is értesítik.

Ahol nem sztrájkol minden pedagógus, az elmaradt órák alatt megoldják a felügyeletet, ha pedig mindenki részt vesz a sztrájkban, a fenntartó más intézményben biztosíthatja a diákok felügyeletét – mondta az Inforádiónak Szűcs Tamás, az PDSZ elnöke.

A szakszervezet elnöke – írja a Népszava – ugyanakkor arra felhívta a pedagógusok figyelmét, hogy csak azokban a tankerületekben és szakképzési centrumokban kezdjenek csütörtökön reggel szolidaritási sztrájkot a pedagógusok, ahol van írásos megállapodás a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a központ között a még elégséges szolgáltatásokról, különben utólag könnyen jogellenesnek minősíthetik az akciót.

PDSZ: csak ott sztrájkoljanak csütörtökön, ahol van megállapodás az elégséges szolgáltatásokról

Csak azokban a tankerületekben és szakképzési centrumokban kezdjenek csütörtökön reggel szolidaritási sztrájkot a pedagógusok, ahol van írásos megállapodás a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a központ között a még elégséges szolgáltatásokról, különben utólag könnyen jogellenesnek minősíthetik az akciót - erre figyelmeztette a pedagógusokat a szakszervezet elnöke.

A PDSZ oldalán lehet követni, milyen szakképzési centrumokkal és tankerületi központokkal született meg a megállapodás.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!