szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csak azokban a tankerületekben és szakképzési centrumokban kezdjenek csütörtökön reggel szolidaritási sztrájkot a pedagógusok, ahol van írásos megállapodás a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a központ között a még elégséges szolgáltatásokról, különben utólag könnyen jogellenesnek minősíthetik az akciót – erre figyelmeztette a pedagógusokat a szakszervezet elnöke.

A Népszava idézi Szűcs Tamás elnököt, aki szerint központi elhatározásból húzzák az időt a tankerületek, hogy minél kevesebb helyen lehessen jogszerű akciót tartani.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a PDSZ március 14-re hirdetett kétórás szolidaritási sztrájkot, ezzel támogatják a köztisztviselők és a szociális ágazat aznapra meghirdetett munkabeszüntetését.

Február 25-én 60 tankerületi és 44 szakképzési központnak javaslatot küldött a szakszervezet az elégséges szolgáltatásról, de a nyolcnapos határidőn belül alig érkezett válasz. Olyan egyszerű alapelveket fektettek volna le, hogy minden diák iskolai felügyeletét és étkeztetését meg kell oldani, a munkabeszüntetés nem zavarhatja a március 15-i megemlékezéseket, de nem csorbulhat a pedagógusok sztrájkhoz való joga sem.

A 104 központ egységesen egy tárgyalási időpontot adott a PDSZ-nek, ám ezt az elnökön kívül egy fizetett alkalmazottal sem rendelkező szervezet nem tudta megoldani, levélben szeretett volna megegyezni. Az elhúzódó megállapodások miatt kéri a szakszervezet, hogy aki részt akar venni a szolidaritási akcióban, az tájékozódjon a honlapjukon, s ahol nincs egyezség, ott ne tartsák meg az akciót. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!