szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A félévi valójában nem bizonyítvány, csupán értesítő - oszlatta el a tévhiteket Jocó bácsi, vagyis Balatoni József történelemtanár.

Ha egy diák azt mondja félévkor, hogy megbuktam, az valójában nem igaz. Mindezt azzal magyarázza a történelemtanár, hogy a félévi nem bizonyítvány, csupán egy értesítő. Ez azt jelenti, hogy az iskola értesítést küld arról, hogy az év közepén melyik tantárgyból hogyan áll a diák - írja Jocó bácsi a wmn.hu-n. 

"A bukás azt jelenti, hogy az első félév nem sikerült. De a közoktatás nem egyetem, hogy félévekben és az azokra kapott jegyekben gondolkodjunk" - tette hozzá Jocó bácsi.

Szerinte ezt az értesítést egy lehetőségnek kellene tekinteni: „most így állok, de még van fél évem javítani a jegyeimen”. A történelemtanár szerint ez a hozzáállás pszichésen is hat a gyerekekre. Egyes pedagógusoknál ilyenkor is lehet még javítani, de Jocó bácsi arra buzdítja a diákokat, hogy ne csak ilyenkor kapjanak észbe, "javíthatnak" egész évben.

Itt vannak a friss adatok: az általános iskolások és a középiskolások száma is csökkent

Az általános iskolákban hatezerrel kevesebb diák kezdte el a 2018/2019-es tanévet, mint ahányan a 2017/2018-as tanévben tanultak ezekben az intézményekben.