szerző:
Eduline

Több tejet az iskolákba: az idén is országos összefogás indult az iskolatej program kibővítéséért, amelynek támogatására a tervek szerint jövőre 1,2 milliárd forint jut. Az iskolatej világnapja alkalmából szerdán 120 vidéki kisiskolást láttak vendégül a Parlamentben.

Simon Attila, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára elmondta: míg tavaly 400 millió, az idén 800 millió forint állt rendelkezésre az iskolatej program megvalósítására, a tervek szerint jövőre 1,2 milliárd forinttal támogatják a kezdeményezést.
    
2010-ben 150 ezer diákhoz juttattak el egy pohár tejet minden nap, addig 2011-ben 170-180 ezer gyermek kapott iskolatejet. Szólt arról is, hogy a támogatás lehívását a tejfeldolgozók számára is lehetővé tették, a hivatali eljárási időt is csökkentették. Ezek a változtatások azt a célt szolgálták, hogy a program hatékonysága nőjön, a lebonyolítás minél gördülékenyebb legyen.

Az iskolatej program továbbfejlesztésére tavaly indult az országos kezdeményezés civil szervezetek, önkormányzatok, politikusok, híres közéleti személyiségek, iskolaigazgatók, sportolók és művészek részvételével.
   
Az iskolatej világnapját minden évben szeptember utolsó szerdáján tartják: az idén szeptember 28-án találkoztak az ünnep alkalmából a civil kezdeményezés résztvevői a Parlamentben. Az eseményen a támogatók közül számos ismert személyiség vett részt, jelen volt többek között Zsédenyi Adrienn énekesnő, a civil összefogás képviselője és Schell Judit színésznő is.
    
MTI