szerző:
Eduline

Miért hordanak fekete ruhát a Dimmu Borgir-rajongók? Miért tarhálnak a punkok, és miért népszerű a Megasztár? Ha 2011-ben vagy 2012-ben érettségizel, és szívesen végeznél egy kis kutatómunkát a zene és a társadalom kapcsolatáról, jelentkezz a Budapesti Corvinus Egyetem esszépályázatára.

©

A Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitika Intézetének rendhagyó esszépályázatára olyan írásokat várnak, amelyek a zene és társadalom kapcsolatát elemzik. Miért isznak a rockerek? Miért hordanak fekete ruhát a Dimmu Borgir-rajongók? Miért nincs pogó a reggaekoncerten, és miért van metálkoncerten? Milyen emberek töltik meg az Operaházat vagy a zeneakadémiai koncerteket? Miért tarhálnak a punkok? Miért népszerű a Megasztár? Ugyanazt a zenét hallgatod otthon, mint társaságban? Min alapulnak a zenei irányzatok közötti ellentétek?

A legjobb esszék szerzői pénzjutalmat kapnak, a díjátadás a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Karának nyílt napján, 2011 januárjában lesz. Az írásokat (5-15 oldal terjedelemben, Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel, .doc formátumban, a fájlnévnek tartalmaznia kell a pályázó nevét is) az [email protected] e-mail címre várják 2011. január 15-ig. 

Felvi