szerző:
Edupress

Az intézmények versenyeznek a hallgatókért, a jelentkezők pedig küzdenek az intézményekért. A minőségi verseny, a javuló szolgáltatások a felsőoktatási reform sikerességét bizonyítják - nyitotta meg Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára az Educatio 2009 - Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást január 23-án, pénteken délelőtt. A Syma Sport és Rendezvényközpont "A" és "C" csarnokában rendezett kiállítás idén 10 ezer négyzetméteren, több mint 200 kiállítóval várja az érdeklődőket.


A mára hagyományosan megrendezett kiállítás a felsőoktatásba készülőknek, a felsőoktatási intézményeknek, és a háttérintézményeknek ad lehetőséget egy tartalmas találkozásra - fogalmazott az államtitkár. "Az OKM azért rendezi meg minden évben a kiállítást, hogy a felsőoktatásban érintettek egy helyen szerezhessenek be minden információt a lehetőségekről" - mondta.

A hazai és főként brit, norvég, olasz, belga, spanyol, osztrák, német több mint 35 külföldi intézmény mellett taneszközgyártók és -forgalmazók, nyelviskolák, szakképző intézmények, oktatással foglalkozó kutatóintézetek is részt vesznek a rendezvényen. Arató Gergely sikeres és eredményest versenyt kívánt a felvételizőknek és az intézményeknek egyaránt.

(www.edupress.hu)