szerző:
Eduline

„Valamennyien tudjuk, érezzük, hogy ezek a döntések a felsőoktatás teljes intézményrendszerét érintik, ezért nem hagyhatjuk szó nélkül a történteket” – írja az Oktatói Hálózat Szegedi Tudományegyetemi Szervezete az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karán szerveződő sztrájknapról.

©

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az ELTE Társadalomtudományi Kar oktatói és hallgatói november 14-én figyelemfelhívó szolidaritási és információs sztrájknapot szerveznek "tiltakozásul a felsőoktatás autonómiáját és az akadémiai tanszabadságot érintő sorozatos beavatkozások, gazdasági átalakítások, valamint a társadalmi nemek tanulmánya mesterszak beszüntetése ellen”.

A november 14-i "sztrájknapon" a csatlakozó oktatók és hallgatók is az egyetemen lesznek, délelőtt a társadalmi nemek tudományáról tartanak negyedórás előadásokat, déltől zárt szemináriumi beszélgetéseken vehetnek részt a TÁTK-os hallgatók, délután az Oktatási Hálózat kerekasztal-beszélgetést szervez a felsőoktatás jelenéről és jövőjéről, majd hallgatói fórumot tart a kar hallgatói önkormányzata.

A sztrájknaphoz egyre több tanszék csatlakozik, a Corvinus előtt flashmob lesz, a CEU-sok együtt vonulnak az ELTE lágymányosi campusára, az ELTE bölcsészkarának több tanszékén pedig a gender-téma lesz terítéken.

Az Oktatói Hálózat Szegedi Tudományegyetemi Szervezete közleményében azt írja, kiállnak a felsőoktatás és a tudományos kutatás autonómiájáért, szolidaritást vállalnak azokkal, „akik a tanszabadságot és az akadémiai szférát veszélyeztető sorozatos beavatkozások ellen információs sztrájkkal tiltakoznak”.

Hiába szüntette meg a kormány a gender szakot, szerdán sok egyetemen ez lesz a téma

Egyre több tanszék csatlakozik az ELTE Társadalomtudományi Kar oktatóinak és hallgatóinak szerdai „figyelemfelhívó szolidaritási és információs sztrájknapjához", amellyel a társadalmi nemek mesterszak megszüntetése, a felsőoktatás autonómiáját érintő beavatkozások és gazdasági átalakítások ellen tiltakoznak. A Corvinus előtt flashmob lesz, a CEU-sok együtt vonulnak az ELTE lágymányosi campusára, az ELTE bölcsészkarának több tanszékén pedig a gender-téma lesz terítéken.