szerző:
Eduline

Még mindig nagyon csábító a nem ritkán 400 ezres kezdőfizetés informatikusként, és mindez az egyetemi jelentkezéseken is látszik, ugyanis a jelentkezők és a felvettek száma is többéves rekordot döntött idén - írja az Index.

©

Ahogy az oldal is írja, a Felvi.hu adatai alapján 2005 óta nem vettek fel annyi embert informatikai képzésekre az országban, mint idén.

2017 szeptemberétől 6456 informatikus hallgató kezdi meg a tanulmányait, legutoljára pedig 2005-ben kezdtek többen informatikusnak tanulni, konkrétan 6592-en. A felvettek száma a statisztikák alapján évek óta növekszik, és ugyanez igaz a felvételizők számára is: idén 11 ezer 159-en jelentkeztek informatikai képzésekre, ami 6 éves rekord.

2016 nyarán, az informatikai szektorban az állások 3,5 százalékát nem tudták betölteni a cégek, a pályakezdőket 200-300 ezres nettó fizetéssel alkalmazták, a Hays felmérése szerint pedig csak 2015-ben átlag 8-10 százalékkal emelkedtek a fizetések az ágazatban, ami a bankszektor után a legmagasabb jövedelmeket kínálta.

Egy hatéves diáknak miért kell hat órát végignyögnie? - döbbenetes óraszámok

Miért baj, ha egy elsős általános iskolásnak napi hat órája van? Tud-e készülni az érettségire és a nyelvvizsgára egy középiskolás, ha hetente kétszer-háromszor nyolc tanórát kell végigülnie? Olvasói vélemények és beszámolók. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Sulyok Blanka, a Tanítanék Mozgalom az ATV-nek múlt héten azt mondta, nagyon sok szakértő egyetért abban, hogy csökkenteni kellene a tananyagot.