szerző:
Eduline

Egyre hitelesebb lesz a Wikipedia – legalábbis az angol szócikkek tekintetében -, miután több egyetem is ráállította a diákjait a szerkesztésre.

©

A Wikipediának nincs túl jó híre az akadémiai körökben, ha valaki szakdogát ír, még kisség remeg a keze, ha forrásként az online enciklopédiát írja be.

Bizonyos egyetemeken azonban nem csak arra buzdítják a diákokat, hogy böngésszék sokat a Wikipediát, de feladatként adják ki a szerkesztését. Így persze egyre elfogadottabbá válhat majd a Wiki egyetemi körökben.

A Wikipedia pont 15 éves. Részletek itt.

A Washington Post azt állítja, az angol nyelvű oldalon már 35 ezer szócikket szereztek egyetemi körökben, 14 ezer diák részvételével a legkülönbözőbb tudományágakban.

 

Több amerikai egyetem is részt vesz a Wikipedia programjában, ami annak szentelt, hogy minél komolyabb körökben szerkesszék a szócikkeket. A tanárok gyakorta kiadják feladatba a diákoknak, hogy szerkesszenek szócikkeket, a hallgatók megnézik, mi hiányzik még az enciklopédiáról, a Wikipedia pedig megtanítja nekik, hogyan kell használni a szerkesztői felületet.

Ha azt nézzük, hogy a Wikipedia elérése egy hónapban akkora, mint a leglátogatottabb amerikai híroldalaknak, akkor könnyű belátni, hogy inkább javítani kell az oldal hiányosságait, mint teljesen elutasítani, hiszen milliók számára jelenti az online enciklopédia a fő információforrást.