szerző:
Eduline

Augusztus végére már általában elfogynak az olcsó és jó helyen található lakások a fővárosban: a tehetősebb diákok...

©

Augusztus végére már általában elfogynak az olcsó és jó helyen található lakások a fővárosban: a tehetősebb diákok azonban választhatnak az úgynevezett magánkollégiumok közül is - írja a Hír24.

Az új kezdeményezés lényege, hogy egy cég megvesz egy nagyobb, jó helyen lévő lakást, és átalakítja úgy, hogy körülbelül 10 fő lakhasson benne. A „hivatalos” kollégiumoknál persze többet, 25-40 ezer forintot kérnek rezsivel együtt. A kollégiumi árakról itt olvashattok, azt pedig, hogy mik a kollégiumi élet előnyei és hátrányai, itt nézhetitek meg.

A „Grassalkovich” kollégiumban például 10 darab 20-22 négyzetméteres, kétágyas szobát alakítottak ki. Minden szoba fürdőszobás (zuhanyzó, mosdó és WC), a koleszhoz pedig tartozik wifi és egy 600 négyzetméteres kert is - mindez havi 40 ezer forintért.

Az albérletárak sem sokkal maradnak el ettől: utoljára 2009-ben csökkentek, az elmúlt időszakban pedig újra növekedni kezdtek. Ez az egyetemista bérlők nagy száma mellett az ingatlanvásárlási kedv mérséklődésének köszönhető - mondta a portálnak Kosztolánczy György, az OTP Ingatlanpont ügyvezetője. Mennyiért lehet lakást bérelni Budapesten és a többi egyetemvárosban? Erről itt olvashattok.